Behandling af lammeskind

Oprettet d. under Lammeskind

Behandling af lammeskind

Sådan passer du på og vedligeholder dit lammeskind

Lammeskind er et populært produkt i mange hjem, fordi det er virkelig lækkert og blødt at sidde på, det holder kroppen varm i møblerne, og så giver det bare en bolig den hyggeligste stemning og en anden dimension i indretningen med blød pels.

Når man så har forelsket sig i og købt et smukt lammeskind, kan man sagtens blive lidt usikker på, hvordan et ægte lammeskind skal behandles når det er taget i brug derhjemme. 
Man stiller måske sig selv spørgsmålet om det kan vaskes eller hvordan man holder skindet rent?

Hvis du køber et ægte lammeskind af god kvalitet, så er det et holdbart materiale, der kan holde i mange år, hvis man passer godt på det.

Lammeskind er slet ikke svære at holde eller vedligeholde. Lammeskind indeholder naturlige olier i pelsen (lanolin), som har beskyttet pelsen mod vejr og snavs, mens fåret har travet rundt på græsmarkerne. Den olie findes stadig i pelsen, efter skindet er garvet, og den beskytter stadig hårstråene mod at snavn trænger ind eller sætter sig fast.

 

Her er vores tips til renholdelse og vedligeholdelse af dine lammeskind:

Fri fra støv

Først og fremmest er det vigtigt at holde lammeskindet rent og fri for støv, snavs og krummer.

Brug en støvsuger på lav styrke eller en blød børste til at fjerne eventuelle løse partikler og støv.

Bank gerne dit lammeskind op af husmuret udenfor ind i mellem for at "banke" støvet ud - ligesom man gjorde med ægte tæpper i gamle dage eller bank det igennem med en tæppebanker.

 

Red skindet igennem

Red lammeskindet igennem med en stålbørste (brug en hårbørste eller en børste til kæledyr) for at undgå at pelsen filtrer og dermed kommer til at se grim ud. Det er specielt gældende ved de langhårede lammeskind (islandske får) og hvis det er et lammeskind der i bolig bruges til at sidde på. Så kan pelsen godt blive lidt fladmast og uglet, men det retter du nemt op på med en gennembørstning.

 

Fjern pletter

Skulle ulykken ske at du spilder eller taber mad / drikke ned på dit lammeskind, så er der ingen grund til panik.

Tilbered en sæbevand (gerne et uldvaskmiddel men har du det ikke så brug opvaskemiddel eller flydende vaskemiddel) og brug primært sæbeskummet, som du gnider ind i plettet i skinden. Lad det sidde lidt og virke, gnid i sæben med en klud og tag det af igen med en opvredet klud med vand. Du skal bruge sæbeskummet fordi det er mindst vådt. Der sker ikke noget ved at pelsen bliver lidt våd, men bagsiden af dit skind (ruskindssiden) er ikke vild med at blive våd.

Idet lammeskinden er naturlig impregneret af lanolinen, så kræver det dermed ikke så meget vedligeholdelse, jo mindre du vasker med sæbe jo bedre for at bevare lanolinen i skindet.

 

Kan lammeskind tåle maskinvask?

Vi anbefaler på ingen måde at vaske vores Avalon Copenhagen lammeskind i vaskemaskinen. Skindbagsiden vil blive stiv og hård, og skindet vil miste en del af den lækre bløde komfort og der vil være risiko for at skindet kan knække.

Er skindet dog blevet så forfærdelig beskidt, at man ikke kan holde det ud mere og er på nippet til at smide det ud, kan man selvfølgelig prøve en tur i vaskemaskinen på uldprogram.

Nogle enkelte skind er for-impregneret, så de godt kan tåle vaskemaskine, men vær sikker sikker i din sag inden du smider det i vaskemaskinen, da det kan ødelægge skindet.

 

Decinficering af skindet

I vinterhalvåret når det har sneet og der er frostvejr (eller bare frostrim på græsset), så prøv at lægge dine lammeskind udenfor med pelsen ned i sneen. Lad det ligge nogle timer eller måske natten over hvis der ikke kommer nedbør. Frosten og sneen vil hermed trække skidt ud af pelsen og decinficere bakerier i tæppet.

 

Vi håber du fik lidt tips og tricks til at holde dine lammeskind fine i mange år frem. Er du interesseret i nye lammeskind så tag et kig på vores sortiment af de smukke økologisk garvede Islandske lammeskind fra Avalon Copenhagen lige her 

 


Ingen kommentar(er)
Skriv din kommentar

© Copyright Thomsons.dk

MobilePay Dankort + VISA/Dankort VISA Electron Mastercard VISA JCB ViaBill Anyday
Powered by ProofFactor - Social Proof Notifications
Trustpilot