Hvilke havemøbler skal jeg vælge?

Oprettet d. under Boligindretning, Haveliv

Hvilke havemøbler skal jeg vælge?

Foråret banker på døren og det er tid til at kigge på, hvordan du tager din terrasse, altan, eller orangeri til det næste niveau ved at gøre den til et hyggeligt og stilfuldt sted at slappe af og nyde udendørs livet de næste mange måneder.

 

Vælg de rigtige møbler til dit uderum

Står du og skal vælge nye havemøbler kan det virke lidt uoverskueligt, da der findes så mange forskellige på markedet.

Havemøbler kan være med til at skabe en bestemt stil på din terrasse, på altanen eller i din have. Overvej, hvilken stil du ønsker at opnå, og vælg møbler, der passer til den. Hvis du ønsker et moderne og minimalistisk look, kan du overveje møbler i metal eller med rene linjer, mens et mere romantisk og vintage look kan opnås med bløde former og træmøbler.

Først og fremmest skal du vælge den stil i havemøbler du godt kan lide, men kig også ind i fordelene og ulemperne på de forskellige materialer af havemøbler. Vi vil forsøge at guide informere dig lidt om forskellighederne herunder, så du kan vælge dem som passer bedst hjem til dig i både praktisk og visuel forstand.

 

Bambushavemøbler  og rattan er smukke og giver et let boheme sommerhus stemning i uderummet. De giver en afslappet stil, der er ideel til flydedage på terrassen og minder dig om svunden kolonitid, hvor du bare skal sidde og drikke kold iste.

Bambusmøblerne kommer i mange afskygninger som stole, borde, solsenge og loungesæt. De kommer ofte med store komfortable puder, så man kan sidde godt og nye solen.

De er lette at rykke rundt med på terrassen, de er holdbare i det danske regnfulde klima, og så er de ret miljøvenlige. Bambus er nemlig den hurtigst voksende plante i verden og er dermed en fantastisk kilde til bæredygtig produktion af træ. Samtidig er bambus et særdeles hårdt materiale, hvilket gør det utroligt velegnet til møbler.

 

Havemøbler i hårdt træ. Hvis du ønsker kvalitetsmøber der giver en klassisk stil, så er gode flotte træmøbler helt sikkert noget for dig til dit uderum.

Der findes mange forskellige træsorter i havemøbler. De er alle i det man kalder hårdt træ og kan have forskellige nuancer. Træmøbler skal plejes og vedligeholdes med olie og måske slibning. Træmøbler indtørrer ved solens og vejrets påvirkning, så det anbefales at du oliebehander dine møbler 2-3 gange i løbet af en sæson for bedst holdbarhed.
Møbler i teaktræ behøver dog ikke oliebehandling, idet teak i sig selv er et olieholdigt træ - de får med tiden den flotte sølvagtige overflad, hvis man ikke olierer dem. Vælger du at oliebehandle teaktræet, kræver det løbende oliebehandling som ved møbler af hårdt træ.

House Nordic Oviedo Teak Spisebord 120x80xh75cm

Vedligeholdelsesfrie havemøbler er i metal og plast.  Der er kommet mange superflotte havemøbler på markedet i plast, som er i det man kalder nonwood. Det ligner umiddelt træmøbler men er produceret i et plastmateriale, og er meget langt fra tidligere tiders simple og knap så kønne plastmøbler. De vedligeholdesfri møbler rengøres i sæbevand med en klud/svamp.
Man kan smøre lidt madolie eller linolie (fortynd gerne lidt terpentin) på overfladen af nonwood møbler som en slags impregnering. Det vil få regnvand og snavs til at prelle af møblerne.Toronto Havebord I House Nordic Hvert materiale har sine fordele og ulemper, så det er vigtigt at vælge det materiale, der passer bedst til dine behov og din stil. 

 

Funktion af havemøbler.

Det du selvølgelig også skal vurdere i forhold dine behov til dit uderum er, hvilke funktion af møbler du ønsker. Tænk over, hvordan du vil bruge din have og terrasse samt hvilke møbler du gerne vil have til at udfylde de forskellige rum.

Hvis du vil spise udendørs, kan du overveje en spisebordsgruppe med stole, mens en loungesofa er ideel til afslapning og socialt samvær. En daybed er også et godt valg, hvis du vil have et sted at læse eller tage en lur i solen og en havebænk er smuk og funktionel mange forskellige steder i din have til et lille hvil eller bare til at kunne sidde og beundre alt der fantastiske der spirer fra jorden.

Hvis du har en mindre altan som uderum, så tænk i mindre møbler, der er nemt kan presses ind på få kvm. som små cafeborde, stabelbare stole eller sammenklappelige møbler.

 

Ved at tage disse faktorer i betragtning, kan du finde de perfekte havemøbler, der vil passe til din stil, dit behov og dit budget.

Du finder hele vores sortiment af havemøbler lige her. Vi har hurtig levering, så kom endelig igang med at udfylde eller opgradere dit uderum og terrasse med nye lækre møbler.

Husk at en stilfuld og hyggelig terrasse ikke kun giver dig et fantastisk udendørs rum, men kan også øge værdien af dit hjem.

Så hvorfor ikke tage det første skridt mod at skabe din drømmeterrasse i dag? 


Ingen kommentar(er)
Skriv din kommentar

© Copyright Thomsons.dk

MobilePay Dankort + VISA/Dankort VISA Electron Mastercard VISA JCB ViaBill Anyday
Powered by ProofFactor - Social Proof Notifications
Trustpilot